Posted on

Reka Bentuk Perabot Bilik Darjah 2020

Pembelajaran Bilik Darjah Aktif


Kembangkan Idea
Ruang Sosial Keseronokan

Perabot Bilik Darjah Kolej Universiti

Kolej adalah kehidupan belajar di mana banyak pelajar rindu. Ruang belajar memerlukan persekitaran yang merangsang yang merangkumi penyediaan perabot ergonomik yang selesa, pencahayaan semula jadi dan terang serta pendekatan fokus manusia yang paling penting membantu meningkatkan matlamat institusi. Di peringkat global, semakin banyak institusi pendidikan beralih dari bilik darjah tradisional ke ruang aktif yang inovatif.

SIF merancang satu siri perabot kampus berdasarkan kajian dan pengembangan jarak jauh, kami mengkategorikan meja belajar dan perabot akademik mengikut pelbagai fakulti. Untuk melibatkan diri dengan pelajar di Fakulti Seni dan Reka Bentuk SIF dengan elemen kreatif tambahan serta reka bentuk ruang pembelajaran yang mampan.

Sementara ruang belajar untuk teknologi dan makmal memberi tumpuan kepada stesen kerja individu dan aktiviti pembelajaran kolaboratif.

Menarik

Kawasan umum adalah salah satu ruang komunikasi untuk rakan sebaya, pelajar-guru dan fakulti di kampus. Meja kopi dan kerusi rehat disediakan dan menyediakan ruang selesa untuk hubungan kumpulan antara satu sama lain.

Berpengetahuan

Kawasan perbincangan dilengkapi dengan papan tulis dan alat persembahan, memberi kemudahan dan kemudahan kepada pelajar dan penasihat untuk mendapatkan perbahasan dan kaunseling akademik.

Fokus

Stesen kerja individu sama pentingnya dengan ruang kolaborasi. Oleh kerana penyelidik melibatkan tahap fokus. Kawasan umum mungkin tidak sesuai untuk membuat penyelidikan kerana terdapat tingkah laku yang mengganggu dari yang lain.

Sosial

Ruang komuniti dengan gaya kantin semakin popular dan telah digabungkan di perpustakaan. Ketersediaan makanan & minuman di kafeteria, kerusi yang selesa dan perabot makan dapat menghilangkan tekanan dan kebosanan setelah berjam-jam belajar.

Penglibatan Sosial Aktif

Pembelajaran aktif boleh berlaku pada bila-bila masa dan di mana sahaja antara pelajar dan fakulti. Melalui penghantaran kaedah pembelajaran dan langkah signifikan menuju ruang pembelajaran tidak formal, ruang umum seperti lorong, kafe dan ruang santai mencipta persekitaran pembelajaran yang kuat.
Pelajar secara semula jadi membawa komputer riba mereka ke seluruh kampus dan menyesuaikan diri dengan lancar dalam belajar dan percambahan idea antara rakan sebaya.

Fakulti yang berbeza mungkin mempunyai pengaturan tema yang berbeza untuk meja dan kerusi belajar, perabot kami dapat disesuaikan dengan warna, ukuran dan bahan.

Bahan perabot dan reka bentuk kajian kami dapat menampung meja dan kerusi untuk perpustakaan, pejabat tutor, asrama, kawasan perbincangan.