Posted on

INOVASI PERABOT MALAYSIA 2021

Dapatkan Idea Reka Bentuk yang berbeza untuk 2021

 • "Bossku", pengurus pembelian atau perolehan kami selalu mempersiapkan anggaran masa depan
  dan merancang perabot pejabat di depan, jadi kami fikir sekarang adalah masa yang tepat untuk
  melihat perabot pejabat moden untuk tahun 2021.
 • Seperti setiap hari, produktiviti dan keselesaan pejabat berada di puncak senarai pertimbangan
  reka bentuk kerana perabot pejabat moden merangkumi yang terbaik dari segi ekonomi, kemampuan, dan fungsi.
 • Tetapi pejabat hari ini sedikit berbeza kerana seluruh dunia dipengaruhi oleh Coronavirus "Covid-19".
  Dari sana, kami belajar bagaimana bekerja dengan baik dari persekitaran rumah.
  Bersusah payah berjam-jam di suri rumah tanpa kerusi pejabat atau perabot pejabat yang betul.

Pada masa kini, orang lebih mementingkan perbezaan sudut untuk susun atur pejabat mereka.

Kelestarian Perabot

• Perabot dan fabrik membawa keindahan dan kefungsian ke pejabat pada tahun mendatang dengan lebih banyak pilihan reka bentuk.

Susun atur Perabot Pejabat

• Tata letak yang menampung jarak dan membolehkan pekerja yang bekerja pada hari yang berbeza ke stesen kerja dan kawasan umum dengan selamat.

Pejabat Partition

• Pod privasi / ruang kerja akan terus berkembang dalam penyediaan pejabat terbuka. Untuk mengelakkan penyebaran Covid-19.

Kebersihan Pejabat

• Reka bentuk moden yang menggabungkan organisasi sehingga pembersihan dan pembersihan adalah mudah. Oleh itu, mereka akan mencari lebih banyak panel kaca, panel akrilik, kulit PU dan lain-lain untuk stesen kerja pejabat. Jadi perabot pejabat tidak rosak oleh pembersihan yang konsisten.

Tumbuhan Pejabat

• Menggabungkan tumbuh-tumbuhan untuk kesihatan dan kesejahteraan. Segala-galanya dari dinding lezat hingga penanam dinding separuh hingga tanaman peribadi sebagai pembahagi meja.

• kawasan Mengecas semula.

• Kawasan rehat yang indah untuk membolehkan pengisian semula mental dan waktu henti yang memudahkan produktiviti.

Pemisahan Pejabat

• Panel kaca, panel kain, atau panel akrilik meningkatkan privasi, tahap kebisingan pejabat, dan keselamatan. Sebahagiannya boleh menjadi pelbagai guna seperti halangan organisasi atau papan putih.

Selesa

• Contohnya, susunan kerusi belakang tinggi / sederhana, memungkinkan komunikasi yang baik dan selesa sambil mengekalkan aliran pejabat.

Posted on

Cara Penjagaan & Penyelenggaraan Kulit

Bezakan Kulit Sebenar & Kulit PU

Mulakan Langkah Pertama untuk Membersihkan Perabot Kulit Anda

Pembersihan Biasa

Untuk menjaga kualiti perabot kulit anda, ikuti prosedur pembersihan yang dinyatakan di sini.

Bersihkan dengan serat mikro dan air bersih

Bersihkan dengan vakum

Membersihkan Tempat & Tumpahan

Campurkan 50% Cuka dan Air suling 50% untuk membersihkan perabot kulit anda

Bersihkan dengan Pencuci Kulit atau Pembersih Fabrik

Bersihkan dengan Air dan Sabun

Bersihkan dengan Baking Soda dan Sikat Gigi

Campurkan Cuka Putih dan Minyak Pokok Teh di Air untuk membersihkan Perabot Kulit anda

 

Sekiranya kotoran kekal, hubungi pembersih profesional.
Sekiranya kawasan besar kotor, hubungi syarikat pembersih profesional.

Betapa Kerap Membersihkan Perabot Kulit Anda

Posted on

Bagaimana untuk Mempersiapkan Tempat Kerja anda untuk COVID-19 & Sebelum MCO diangkat

1. Cara mudah untuk mencegah penyebaran COVID-19 di pejabat anda

Langkah-langkah kos rendah di bawah adalah beberapa garis panduan dari WHO dan KKM Malaysia yang akan membantu mencegah penyebaran penularan COVID-19 di tempat kerja pejabat anda, termasuk dan tidak terhad kepada sekolah, pejabat korporat, pejabat kerja sama, kilang, gudang, kedai bank dan runcit.

Ini adalah siri pencegahan penting untuk melindungi pekerja, pelanggan dan kontraktor anda.

 • Pastikan tempat kerja anda bersih dan bersih
 • Permukaan meja dan meja, setiap objek seperti telefon, papan kekunci, peralatan pejabat dan pemegang pintu perlu disapu dan dibasmi kuman / membersihkan diri dengan kerap.
 • Menggalakkan cucian tangan secara berkala dan teliti oleh pekerja, kontraktor dan pelanggan.

2. Jarak Sosial untuk Tempat Kerja Pejabat

  • Pastikan topeng muka ada di tempat kerja anda
  • Galakkan tidak ada dasar berjabat tangan
  • Menambah ruang fizikal (jarak 1 meter) antara pekerja & pekerja di tempat kerja.
  • Hadkan perjumpaan secara peribadi. Sekiranya tidak dapat dielakkan, perjumpaan harus singkat.
  • Elakkan perhimpunan yang berkaitan dengan pekerjaan (contohnya perjumpaan kakitangan, fungsi selepas kerja)

Mendapatkan Tempat Kerja SIAP sebelum MCO diangkat

Sedia SEKARANG untuk Kembali Berkerja LEBIH LANJUT

 

Di SIF, kami membantu dan mencadangkan agar peralihan kembali ke pejabat berjalan lancar. Inilah cara anda dapat merancang susun atur pejabat anda yang baru dengan menguji susunan tempat duduk.

Jarakkan meja pejabat anda ke bilik pejabat.

 

Apakah bilik pejabat?

Sebuah bilik adalah ruang kerja pejabat tertutup separa yang dipisahkan dari ruang kerja berdekatan dengan partisi yang berkisar dari ketinggian 1200mm hingga 1800mm. Ia berkesan untuk mengasingkan pekerja pejabat daripada menghubungi terlalu dekat dan menjaga jarak di tempat yang terhad.

Most importantly, workers can prevent droplets while working and communicating, as well as concentrate on their task without fear.

Ini adalah reka bentuk bilik yang sesuai untuk memisahkan jabatan dari pemasaran telemarketing, pentadbiran akaun, penjualan & pemasaran dan lain-lain. Untuk mencocokkan pejabat bilik dengan persekitaran tempat kerja anda, kami menyediakan pelbagai partisi kain warna, ketebalan partikel yang berbeza, bahan dan reka bentuk kubikel partition (bingkai kaca atau separuh polikarbonat tersedia).

 

 

 

        

      

[wpspw_recent_post_slider]

Posted on

Reka Bentuk Perabot Bilik Darjah 2020

Pembelajaran Bilik Darjah Aktif


Kembangkan Idea
Ruang Sosial Keseronokan

Perabot Bilik Darjah Kolej Universiti

Kolej adalah kehidupan belajar di mana banyak pelajar rindu. Ruang belajar memerlukan persekitaran yang merangsang yang merangkumi penyediaan perabot ergonomik yang selesa, pencahayaan semula jadi dan terang serta pendekatan fokus manusia yang paling penting membantu meningkatkan matlamat institusi. Di peringkat global, semakin banyak institusi pendidikan beralih dari bilik darjah tradisional ke ruang aktif yang inovatif.

SIF merancang satu siri perabot kampus berdasarkan kajian dan pengembangan jarak jauh, kami mengkategorikan meja belajar dan perabot akademik mengikut pelbagai fakulti. Untuk melibatkan diri dengan pelajar di Fakulti Seni dan Reka Bentuk SIF dengan elemen kreatif tambahan serta reka bentuk ruang pembelajaran yang mampan.

Sementara ruang belajar untuk teknologi dan makmal memberi tumpuan kepada stesen kerja individu dan aktiviti pembelajaran kolaboratif.

Menarik

Kawasan umum adalah salah satu ruang komunikasi untuk rakan sebaya, pelajar-guru dan fakulti di kampus. Meja kopi dan kerusi rehat disediakan dan menyediakan ruang selesa untuk hubungan kumpulan antara satu sama lain.

Berpengetahuan

Kawasan perbincangan dilengkapi dengan papan tulis dan alat persembahan, memberi kemudahan dan kemudahan kepada pelajar dan penasihat untuk mendapatkan perbahasan dan kaunseling akademik.

Fokus

Stesen kerja individu sama pentingnya dengan ruang kolaborasi. Oleh kerana penyelidik melibatkan tahap fokus. Kawasan umum mungkin tidak sesuai untuk membuat penyelidikan kerana terdapat tingkah laku yang mengganggu dari yang lain.

Sosial

Ruang komuniti dengan gaya kantin semakin popular dan telah digabungkan di perpustakaan. Ketersediaan makanan & minuman di kafeteria, kerusi yang selesa dan perabot makan dapat menghilangkan tekanan dan kebosanan setelah berjam-jam belajar.

Penglibatan Sosial Aktif

Pembelajaran aktif boleh berlaku pada bila-bila masa dan di mana sahaja antara pelajar dan fakulti. Melalui penghantaran kaedah pembelajaran dan langkah signifikan menuju ruang pembelajaran tidak formal, ruang umum seperti lorong, kafe dan ruang santai mencipta persekitaran pembelajaran yang kuat.
Pelajar secara semula jadi membawa komputer riba mereka ke seluruh kampus dan menyesuaikan diri dengan lancar dalam belajar dan percambahan idea antara rakan sebaya.

Fakulti yang berbeza mungkin mempunyai pengaturan tema yang berbeza untuk meja dan kerusi belajar, perabot kami dapat disesuaikan dengan warna, ukuran dan bahan.

Bahan perabot dan reka bentuk kajian kami dapat menampung meja dan kerusi untuk perpustakaan, pejabat tutor, asrama, kawasan perbincangan.

Posted on

Perabot Sekolah Inspirasi 2020

Perabot Bilik Darjah Kreatif


Kanak-kanak yang Berinspirasi
Ruang Pembelajaran yang Menyeronokkan

Perabot Bilik Darjah Kanak-kanak

Tetapan Bilik Darjah Sekolah Warna Macarons  

Sebilangan besar kanak-kanak di prasekolah menyukai persekitaran yang berwarna-warni dan cerah, melalui sekilas pertama kanak-kanak mengalami suasana gembira dan perasaan pelukan sangat dipengaruhi oleh perabot prasekolah. Oleh itu SIF Furniture telah menyediakan warna makaron di perabot sekolah seperti meja belajar, kerusi belajar, kabinet simpanan, troli mainan, troli buku dan bangku anak-anak.

Warna adalah salah satu rangsangan mood, warna terang dan terang seperti merah, kuning dan hijau adalah kreativiti dan semangat yang memberi inspirasi. Warna pastel seperti Macaron membawa ketenangan dan ketenangan bagi anak-anak prasekolah untuk menyesuaikan diri dengan cepat di persekitaran baru dan bergaul dengan rakan baru.

Keutamaan Keselamatan & Kebersihan

Ada banyak yang perlu dipertimbangkan ketika memilih perabot kelas. Sangat mustahak untuk memastikan meja dan kerusi kelas mudah dibersihkan. Makanan dan minuman mungkin tumpah dari meja ke kerusi dan akhirnya di lantai, apatah lagi jika kencing dan kotoran biasanya berlaku di kelas pra-sekolah.

Perancangan Ketenangan Minda

Selain dari aspek kebersihan, keselamatan tetap menjadi fokus penting kerana perabot kanak-kanak dirancang dengan sudut bulat yang lembut. Kerusi kanak-kanak boleh dibuat dengan acuan yang keseluruhan kerusi terdapat dalam satu bahagian. Ia akan menjadi keselamatan yang tahan lama.

Meja dan kerusi kelas kami dihasilkan dari bahan berkualiti tinggi dan konstruk yang kukuh untuk melibatkan anak-anak prasekolah dalam aktiviti yang menyeronokkan dan menahan penggunaan seharian. Perabot kajian SIF hadir dalam variasi warna, saiz dan reka bentuk. Meja belajar dan kerusi belajar kami lengkap dalam ukuran standard agar sesuai dengan balita prasekolah dan menampung kanak-kanak dari semua peringkat umur

Posted on

5 Reka Bentuk Meja Pejabat Terbaik di Malaysia

REKABENTUK MEJA PEJABAT MALAYSIA 2019/2020

Ruang kerja yang berfungsi pasti memerlukan jadual pejabat yang sepadan. Tidak kira sama ada anda mencari meja pejabat korporat atau bekerja dari meja rumah, ketahanan dan kualiti adalah kunci. Meja pejabat adalah kategori mengikut tujuan, reka bentuk, saiz dan bahan.

1. Meja Pejabat Eksekutif

 • Meja pejabat eksekutif boleh ditambah dengan alas pemasangan atau alas mudah alih untuk memperkaya ruang penyimpanan. Bahagian atas meja yang luas dan menyerlahkan pengalaman bekerja yang selesa Terdapat berbagai ukuran dan bentuk untuk bagian atas meja eksekutif, datang dalam bentuk D, bentuk L, Bentuk kapal dan bentuk Persegi panjang. SIF menyediakan 13 warna warna, dari beech ringan, kelabu muda hingga walnut gelap dan kelabu gelap.

 

2. Meja Pengarah

 • Meja pejabat kontemporari dengan gaya nada gelap dengan meja krom Panel kaki kesopanan kaki dan krom untuk menggambarkan reka bentuk autoriti dan berkelas. Di bawah bahagian atas Meja Pengarah maskulin dalam bentuk DL, pengurusan kabel dan penyusun wayar dirancang dengan baik untuk bekerja tanpa gangguan. Alas mudah alih adalah pilihan pintar untuk penyimpanan fleksibiliti dan akses mudah ke fail, folder dan barang peribadi. Kabinet maskulin gelap di bahagian belakang memberikan kesan yang bagus dan nada minimalis untuk menampilkan hiasan untuk menghormati perintah.

3. Meja Bilik Mesyuarat

 • Pasukan pengurusan berbincang, sumbang saran dan membuat keputusan di bilik mesyuarat yang merupakan ruang pertemuan organisasi yang mewakili. Pelanggan prospek bertemu bersama, terpesona dengan slaid persembahan dan menikmati demonstrasi.
 • Atas sebab ini, bahan, ukuran, bentuk dan kemasan meja perjumpaan adalah serangkaian aspek penting yang perlu dipertimbangkan ketika memilih meja pertemuan yang berfungsi. Wayar dan kabel untuk menyambungkan peranti ke komunikasi kuasa dan kabel AV dapat disusun dengan rapi untuk menjamin bilik mesyuarat yang berkesan.

4. Meja Perbincangan

 • Meja perbincangan boleh didapati dalam pelbagai bentuk meja, asas meja, warna dan saiz. Bentuk kami berkisar bulat, persegi, bujur dan segi empat tepat. Jadual perbincangan biasanya diperkasakan di pejabat, kantin, ruang perbincangan dan tempat menunggu.
 • Dengan bahan yang berbeza seperti bahagian atas kaca tahan lama dan papan serpai lamina dengan variasi warna, jadual perbincangan dapat menyokong gaya kerja perniagaan dan sosial. Salah satu ciri utamanya yang mudah dijaga kebersihan dan tahan noda boleh masuk ke ruang kerja, ruang bermain dan juga ruang santai.

5. Meja Jamuan

 • Meja Perjamuan Pejabat juga dikenali sebagai Meja Lipat di mana penjimatan dan mudah alih ruang adalah 2 ciri utama. Meja lipat memudahkan pergerakan dan penyimpanan terutama dalam mengatur acara, persidangan, seminar, dan penggunaan sementara. Ini juga sesuai untuk syarikat permulaan dan perusahaan kecil yang mempunyai kekangan ruang dan pilihan anggaran.
 • Meja lipat jamuan banyak digunakan dalam industri perhotelan seperti restoran, hotel, resort, pantri pejabat, bilik persidangan dan dewan konvensional.

SIF berpengalaman dalam reka bentuk kerusi pejabat profesional,
pengeluaran perabot pejabat.

Kami memberi tumpuan kepada keperluan pelanggan & perabot berkualiti

 


South Island Furniture SIF membuat dan membekalkan meja pejabat berkualiti premium, kaunter penerimaan tetamu, meja perbincangan, meja perjumpaan, meja perjamuan dan meja lipat ke pejabat korporat, dewan persidangan, ruang mesyuarat & ruang rehat dan kawasan penerimaan.

[wpspw_recent_post_slider]

Posted on

Pejabat Partition Malaysia

MALAYSIA PEJABAT PARTITION | TEMPAT DUDUK KUBIK

South Island Furniture SIF mengeluarkan dan membekalkan stesen kerja pejabat premium, meja pejabat dan meja perjumpaan ke pejabat korporat, industri hotel, penjagaan kesihatan & hospitaliti dan industri pendidikan.

SIF berpengalaman dalam reka bentuk kerusi pejabat profesional,
pengeluaran perabot pejabat.
Kami memberi tumpuan kepada keperluan pelanggan & perabot berkualiti

 


 Sesuaikan Pejabat Partition 2019-2020

 

Reka Bentuk Kubis Pejabat Malaysia

Stesen kerja pejabat SIF mulai dari kelompok 2 partitionkerja, kelompok 4 partitionkerja, kelompok 6 partition kerja, kelompok 8 tempat duduk pejabat, menyesuaikan bilik dengan bahan meja atas dan reka bentuk pangkalan meja serta partition kerja pejabat.

Pejabat Custom Made Partition & Perabot

Kami mempunyai banyak pilihan di atas meja dan bahan dan warna partition kerja, hubungi kami di 03 - 8080 8216. Kami menyediakan penyesuaian stesen kerja mengikut saiz, bahan dan warna yang anda inginkan.

[wpspw_recent_post_slider]

Posted on

Kerusi Pejabat Malaysia

PENGELUAR & BEKALAN KERUSI PEJABAT MALAYSIA

South Island Furniture SIF mengeluarkan dan membekalkan kerusi pejabat berkualiti tinggi, meja pejabat dan stesen kerja pejabat ke pejabat korporat, industri hotel, penjagaan kesihatan & hospitaliti dan industri pendidikan.

SIF berpengalaman dalam reka bentuk kerusi pejabat profesional,
pengeluaran perabot pejabat.

Kami memberi tumpuan kepada keperluan pelanggan & perabot berkualiti

 


Kerusi Pereka Terkini 2019-2020

Perabot Tempat Duduk Malaysia

Kerusi pejabat SIF bermula dari ketua Pengarah Presiden, kerusi Pengurus, kerusi Eksekutif, kerusi jurutaip, kerusi Mesyuarat, kerusi VIP, kerusi Persidangan, kerusi Jamuan, kerusi Tetamu dan kerusi santai.

Kerusi & Perabot Pejabat Custom Made

Kami memiliki banyak pilihan bahan dan warna, dari kursi mesh, kerusi PU, kerusi kulit, alas kerusi aluminium, alas kerusi krom, alas kerusi logam, alas kerusi polipropilena dan alas kerusi kayu. Kami menyediakan penyesuaian kerusi pejabat mengikut ukuran, bahan dan warna yang anda inginkan.

[wpspw_recent_post_slider]